06 - 1838 5549 info@horecawebservice.nl
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • YouTube
 • RSS
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • YouTube
 • RSS

Vacaturebanken en uitzendbureaus voor de horeca

Je bent hier: Home » Website Tips » Vacaturebanken en uitzendbureaus voor de horeca

door | 8 maart 2024 | Website Tips

De horeca kampt momenteel met een groot personeelstekort. Er zijn bedrijven die dit oplossen met een QR bestelsysteem en zelfs met robots, maar uiteindelijk heb je extra handen nodig. Op welke van deze vacaturesites en uitzendbureaus vind je die?

Naast het plaatsen van een vacature, kan het werven van nieuwe medewerkers via je huidige medewerkers een goede manier zijn om aan gekwalificeerd horecapersoneel te komen. Op de website van horecatweepuntnul lees je hoe je dat op een succesvolle manier aanpakt.

Het begint met een vacature

Personeel zoeken begint met een vacature. Alleen een foto op sociale media met de mededeling dat je ‘horeca-tijgers’ of ‘versterking’ zoekt is niet genoeg. Werkzoekende willen meer informatie, dat geef je in een vacature. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de vacatureteksten in de horeca zeer slechts scoren. Door de vacaturetekst te verbeteren zul je sneller en meer sollicitanten aantrekken. Een goede vacaturetekst is vrij van clichés en bevat minimaal de volgende onderdelen:

 1. De functietitel.
 2. De functieomschrijving.
 3. De functie-eisen.
 4. Of het om een vaste of tijdelijke baan gaat.
 5. Het aantal uren per week.
 6. Een salarisindicatie.
 7. Overige arbeidsvoorwaarden.
 8. Bedrijfsinformatie, inclusief locatie.
 9. Hoe je kan solliciteren.
 10. De sluitingsdatum.
 11. Meer tips op kvk.nl

De vacature zet je natuurlijk op een vacature-pagina op je eigen website en die pagina deel je op sociale media. Daarnaast zet je de vacature op vacaturebanken en vacaturesites. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet.

* Prijs/aantal op 6 juli 2023

Vacaturebanken en recruiters gericht de horeca

Chefsnetwork.nl

Chefs Network is een werving & selectie bureau, gespecialiseerd in het vinden van geschikte koks in de Randstad. Het bureau combineert expertises op het gebied van recruitment, marketing en social media met een horeca achtergrond en groot netwerk in de branche. Hierdoor kan Chefs Network in een lastige markt toch een passende kok voor uw organisatie vinden. Werving is op basis van no cure no pay.

Horeca-job.nl

Horeca-job.nl is een vacaturesite voor werken in de horeca. De website heeft een breed bereik en richt zich op studenten, fulltimers, vakantiewerkers en anderen die willen in werken in de horeca.

Het plaatsen van een vacature voor 60 dagen kost € 10,- en voor € 10,- kun je deze gedurende 10 dagen extra laten promoten met een positie bovenaan op de home-pagina, een post op Facebook, Instagram en een Instagram story.*

Horeca Misset

Misset Horeca is hét multimediale informatie- en inspiratieplatform voor horecaondernemers en -managers. Eigentijds en eigenwijs, uitdagend en informatief. Het bestaat uit een website, app, social media, 22 keer per jaar het magazine Misset Horeca, vier keer per jaar Misset Hotel, nieuwsbrieven en diverse events.

Een advertentie van € 275,- staat 30 dagen online en komt ook in de nieuwsbrief. Voor € 495,- wordt de vacature op een betere positie en met logo geplaatst.

Horecavac.nl

Horecavac.nl is sinds 2004 dé vacaturesite voor de horeca. Op de website staan korte advertenties met functienaam, plaats, bedrijfsnaam, aantal uren, plaatsingsdatum en een link naar de vacature op je eigen website. De vacatures worden ook op LinkedIn gedeeld.

Een advertentie kost € 25,- voor 2 weken en € 45,- voor 4 weken. *

Horeca.works

Horeca.works is sinds 2021 een gespecialiseerde vacaturewebsite binnen de horecabranche.

Een vacature met een looptijd van 30 dagen kost € 49,-. Voor 60 dagen met extra promotie en sociale media campagnes betaal je € 199,- *. Vacatures worden doorgeplaatst op Google Job Search.

Hotelprofessionals.nl

Hotelprofessionals.nl is een vacaturesite voor de hotellerie. Om ervoor te zorgen dat jouw hotelvacature een zo groot mogelijk bereik heeft, maakt het platform onder andere gebruik van: sociale media, diverse jobboards, online advertising en zijn ze partner van Hotelvrijmibo (borrel en netwerkevenement voor iedereen die in een hotel werkt en 2x per jaar plaatsvindt).

Het platform werkt met een abonnement waarmee je onbeperkt hotelvacatures kunt plaatsen. Het tarief is afhankelijk van het aantal fulltime en parttime medewerkers plus stagiaires die op de loonlijst staan. Tot 25 medewerkers betaal je € 570,- per jaar.* Vacatures worden doorgeplaatst op Google Job Search.

Koks uit Spanje

Koks uit Spanje is een vooruitstrevend Nederlands platform dat als schakel fungeert tussen werkgevers en werknemers in de horecasector. Het focusgebied omvat vacatures in de keuken, bediening, receptie en housekeeping, zowel voor ervaren professionals als voor enthousiaste stagiaires. De gekwalificeerde kandidaten komen voornamelijk uit Spanje en Portugal. Dit zijn gedreven vakmensen die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk.

Voor het plaatsen van vacatures heb je een lidmaatschap van € 499,- per jaar nodig. Koks uit Spanje vertaalt de vacature in het Engels, Duits en Spaans en plaatst deze door op hun Spaanse Facebook- en Instagrampagina’s.

Nationalehorecavacatures.nl

Nationalehorecavacatures.nl is één van de grootste vacaturesites voor werken in de horeca. Het doel? Horeca talent snel en gemakkelijk bij elkaar brengen op één website. Met 125.000 unieke bezoekers per maand, krachtige mediakanalen en een groot bestand aan horeca werkzoekenden is de juiste match snel gemaakt.

Een vacature met een looptijd van 2 maanden plaats je voor € 55,- per maand. Onbeperkt vacatures plaatsen kost €105,- per maand. *

Werkenindehoreca.nl

Werkenindehoreca.nl is een wervingskanaal met vacatures op alle niveaus. De vacatures worden breed verspreid over verschillende websites en sociale media om zowel actief als passief werkzoekenden te bereiken. Het platform heeft een groot bestand van ingeschreven werkzoekenden in de horeca, en een groot bereik via sociale media en verschillende andere internetkanalen.

Het platform werkt met een abonnement waarbinnen je onbeperkt vacatures kunt plaatsen. De tarieven zijn afhankelijk van het gewenste aantal medewerkers op de loonlijst. Een jaarabonnement tot 24 medewerkers kost € 630,- en een losse maand kost € 225,-. *

Werkenineenhotel.nl

Werkenineenhotel.nl is een wervingskanaal specifiek voor de hotellerie. Het platform is onderdeel van werkenindehoreca.nl. Het heeft een uitgebreid bestand van werkzoekenden in de hotellerie en een groot bereik via social media en verschillende internet kanalen.

Het platform werkt met een abonnement waarbinnen je onbeperkt vacatures kunt plaatsen. De tarieven zijn afhankelijk van het gewenste aantal medewerkers op de loonlijst. Een jaarabonnement tot 24 medewerkers kost € 630,- en een losse maand kost € 225,-. * Alle vacatures worden gratis doorgeplaatst naar WerkenindeHoreca.nl. 

Zelfstandigwerkendkok.nl

Zelfstandigwerkendkok.nl is onderdeel van De Smaakmakers Compagnie. Dit platform draait het om. Jij als werkgever solliciteert bij een kandidaat. Op dit platform vind je profielen van werkzoekende koks met onder andere het gewenste salaris, aantal uren en reisafstand.

Op het moment dat een kandidaat in dienst treedt betaal je een vergoeding ter hoogte van één bruto maandsalaris.

Zwartebrigade.nl

De Zwarte Brigade is sinds 2017 hét platform met vacatures voor leidinggevenden, sommeliers en de bediening in restaurants met een vermelding in de Michelingids (ster of Bib Gourmand), Gault&Millau, Lekker500, Euro Toques of G4. Sinds 2023 kunnen ook 4* plus hotels hun vacatures plaatsen.

Plaatsing op de website kost € 75,- en plaatsing op website én socials kost € 95,-. * De vacature blijft maximaal 4 maanden staan.

Algemene vacaturebanken met horeca-sectie

Google Jobs

Google Jobs is een onderdeel van Google Zoeken. Het biedt werkzoekenden een eenvoudige manier om in het vacature-aanbod te zoeken. Vacatures worden automatisch door Google toegevoegd, zelf plaatsen is niet mogelijk. Er zijn twee manieren om je vacature in Google Jobs te krijgen:

 • Door de vacature mét gestructureerde ‘JobPosting’ data op je eigen website te plaatsen.
 • Door een vacature op een website te plaatsen die een partnerschap hebben met Google Jobs. Voorbeelden hiervan zijn LinkedIn (gratis), Horeca.works, nationalevacaturebank.nl, werkzoeken.nl, hotelprofessionals.nl
Vacatures op Google Jobs, afkomstig van diverse vacaturebanken en vacaturesites
Vacatures op Google Jobs

Indeed.com

Indeed is wereldwijd de nummer 1 vacaturesite (Comscore 2021) met elke maand meer dan 300 miljoen unieke bezoekers. Je kunt vacatures toevoegen, bewerken, pauzeren of sluiten wanneer je wilt.

Het plaatsen van vacatures is gratis. Voor een premium plaatsing kun je de vacature sponsoren waarbij je alleen betaalt als iemand op de vacature klikt, tot aan het maximumbedrag dat je als budget hebt ingesteld. Naar eigen zeggen leiden gesponsorde vacatures 4,5 keer vaker tot een nieuwe werknemer.

LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk ter wereld. Het is vergelijkbaar met Facebook, maar dan zakelijk. Horeca professionals zijn hier helaas wat minder actief. Op basis van de kennis van LinkedIn-leden koppelt LinkedIn je vacature aan mensen met de gevraagde vaardigheden, ervaringen en doelstellingen, zodat je snel de juiste kandidaat kunt vinden.

Het plaatsen van een vacature is gratis, maar deze kan op prominente plaatsen worden gepromoot, bijvoorbeeld in e-mails, op LinkedIn en met mobiele pushmeldingen. Vacatures worden bovendien doorgeplaatst op Google Job Search.

Nationalevacaturebank.nl

De nationalevacaturebank.nl is met ruim 20 jaar ervaring dé expert op het gebied van recruitment in Nederland. In 2022 is dit platform voor de 12e keer uitgeroepen tot ‘Populairste Carrièresite van het Jaar’.

Het plaatsen van een vacature kan vanaf € 249,-. Vanaf € 599,- wordt de vacature doorgeplaatst op 10 carrièresites, Google Job Search, sociale media en het display netwerk van DPG Media. *

Vacaturebank-nederland.com

Op vacaturebank-nederland.com plaats je gratis je vacatures die via verschillende sociale media kanalen worden verspreid.

Voor € 10,- kun je je vacature extra op Facebook, Twitter en LinkedIn laten promoten. Voor € 200,- kun je een blogartikel laten plaatsen dat via Facebook, Twitter en LinkedIn wordt verspreid.*

Werk.nl

Werk.nl is de vacaturebank en cv-database van UWV. Je kunt zonder tussenkomst van UWV vacatures plaatsen, maar het UWV controleert alle vacatures die worden ingevoerd met automatische filters en met steekproeven. Vacatures worden doorgeplaatst op de EURES-vacaturesite. Je kunt ook door de CV’s van aangemelde kandidaten zoeken en een melding krijgen als er een nieuwe CV is toegevoegd die bij jouw vacature aansluit.

Een vacature plaatsen is gratis.*

Werkzoeken.nl

Werkzoeken.nl is één van de grootste vacatureplatforms van Nederland. Dagelijks worden er, naar eigen zeggen, gemiddeld 10.000 nieuwe vacatures geplaatst door bedrijven verspreid door heel Nederland.

Het plaatsen van een vacature is gratis. Vanaf € 25,- kun je de vacature extra promoten om sneller, meer en betere sollicitaties te ontvangen. Vacatures worden doorgeplaatst op Google Job Search.*

Festivalkeuken op Oerol Terschelling.
Deze festivalkeuken op Oerol Terschelling kon wel wat extra handjes gebruiken.
© One For The Road Catering Bastiaan Hollaardt 2023

Uitzendbureaus, payrollingbedrijven en freelancers voor de horeca

Chefs4chefs.nl

Chefs4chefs.nl is in 2006 opgericht door een team ervaren freelance chefs; ieder met zijn eigen inbreng en met passie voor het vak! Chefs4Chefs heeft een netwerk van meer dan 350 gecertificeerde freelance (chef-)koks.

Het tarief is afhankelijk van de functie, het niveau van de geselecteerde (chef-)kok, de soort en de duur van de opdracht.

Doenhoreca.nl

Doenhoreca.nl is een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het leveren van kwalitatief en vakkundig horecapersoneel met vestigingen in Eindhoven, Utrecht, Amsterdam en Tilburg.

Hospitality4hire.nl

Hospitality4hire.nl levert betaalbare en ervaren freelance bedieningsmedewerkers. Hospitality4hire is onderdeel van chefs4chefs.

Jameshoreca.com

Met Jameshoreca.com vind je flexibel horecapersoneel op het moment dat jij het nodig hebt. Je plaatst gratis een ‘uitvraag’ met locatie, datum, tijd, type medewerker en tarief. Selecteer een match op basis van leeftijd, werkervaring, het aantal gewerkte opdrachten en ratings.

Het minimum uurtarief is €22,50 inclusief sociale lasten en de fee voor James.* Als je meer dan €22,50 biedt dan komt dit bijna volledig ten goede van het salaris van de medewerker. Daarmee maak je jouw opdrachten dus een stuk aantrekkelijker!

JMW horeca-uitzendbureau.nl

JMW horeca-uitzendbureau.nl is onderdeel van Tempo-Team en verbindt al 25 jaar horeca opdrachtgevers met de beste horecawerknemers. Het uitzendbureau heeft een kantoor in Amsterdam, Utrecht, Breda, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle.

Justhoreca.nl

Justhoreca.nl heeft een database met meer dan 450 keukenprofessionals die op flexibele basis inzetbaar zijn. Daarnaast helpt het bedrijf opdrachtgevers met de werving & selectie bij het vinden van personeel.

Temper.works

Temper is een platform waar freelancers een opdrachtgever vinden voor de uren waarop ze willen werken. Het platform heeft een beoordelingssysteem waarbij de freelancer en het bedrijf elkaar na elke gewerkte shift beoordelen.

Het uurtarief bepaal je in overleg met de freelancer. Daarbovenop betaal je € 3,50 per gewerkt uur aan Temper. *

Top-chefs.nl

Top-Chefs ondersteund horecabedrijven in het vinden van horecapersoneel. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk en jarenlange ervaring, waardoor men aanvragen van horecabedrijven snel aan freelancers kan koppelen. Top chefs zorgt voor alle administratie doormiddel van het online registratiesysteem in de Top-Chefs app.

Wittebrigade.nl

De Witte Brigade is onderdeel van De Smaakmakers Compagnie en specialist in het uitzenden en bemiddelen van koks en keukenpersoneel!

Youbahn.nl

Op Youbahn.nl is een uitzendplatform waarop je zelf gratis je vacatures plaatst. Een slim algoritme matcht automatisch de kandidaten met de beste skills voor jouw functie. Daarna kies je zelf de perfecte match.

Het minimum tarief is € 24,17 per uur inclusief alle werkgeverskosten, vakantiegeld, reserveringen, sociale premies en pensioen.*

Facebook-groepen voor het delen van vacatures

Facebookgroep ‘Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers’

Deze facebookgroep met 43.895* leden is een kennis-, inspiratie- en vacatureplatform voor iedereen die werkzaam is in de horeca, of horeca gerelateerde horeca bedrijven en “leveranciers”.

Vacatures moeten de volgende informatie bevatten: parttime/fulltime, plaats, functienaam en eventueel een link naar aan andere website. De vacature moet voldoen aan de algemene wet gelijke behandeling, dus man/vrouw, leeftijd, etnische afkomst, etc is niet toegestaan.

Faceboekgroep ‘Horeca & Friends’

In deze Faceboekgroep met 10.836* leden wordt door de beheerder veel horeca-gerelateerd nieuws gedeeld. Groepsleden mogen ook zelf berichten delen, maar die worden pas na goedkeuring geplaatst.

Woensdag is de vacaturedag, de dag waarop de binnengekomen vacatures worden geplaatst. De vacature moet minimaal de volgende informatie bevatten: parttime/fulltime, vestigingsplaats, functienaam, minimale eisen, een zicht- of sfeerfoto en eventueel een link naar aan andere website. De vacatures worden na een dag weer verwijderd.

Facebookgroep ‘Vriendenvandehoreca’

Deze Facebookgroep met 10.262* leden is voor werkgevers, werknemers, freelancers en iedereen met een hart voor de horeca. De groep vormt een netwerk om mensen in de horeca met elkaar te verbinden, om op die manier een netwerk voor werk én onderlinge ondersteuning te vormen.

Werkgevers mogen gratis hun vacatures en freelance-opdrachten plaatsen en werknemers mogen zich hier voorstellen.

Meer vacature tips?

Heb jij goede ervaringen met een van deze vacaturesite? Of ken jij een goede die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat het mij hieronder in een reactie weten.

Deel deze tip!

Ken je iemand die iets aan deze tip heeft? Deel het bericht met hem of haar met de knoppen hierboven.

Wat vind je van deze tip?

Ik ben benieuwd of je iets aan deze tip hebt gehad. Geef hieronder een reactie om het mij te laten weten.

Waarmee kan ik je helpen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of hulp nodig? Laat het mij weten, ik beantwoord je vragen en help je ook graag met het maken en onderhouden van een nieuwe website voor jouw hotel, restaurant, café of B&B.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

 

69,8% van bezoek aan restaurantwebsites met mobiele telefoon

69,8% van bezoek aan restaurantwebsites met mobiele telefoon

Een mobielvriendelijke restaurantwebsite is een must Een mobielvriendelijke restaurantwebsite is niet langer een pré maar een must. De mobiele telefoon wordt steeds vaker gebruikt om de website van een restaurant te zoeken, de website en menukaart te bekijken en een...

Weg met die PDF menukaart op je website!

Weg met die PDF menukaart op je website!

En dit is waarom… De meest bezocht pagina van een restaurantwebsite is de menukaart. Logisch, want voordat je een restaurant kiest wil je weten wat er op de menukaart staat. Een onderzoek van OpenTable concludeerde zelfs dat maar liefst 93% van de mensen online menu's...

Online reserveringssystemen voor hotels en B&B’s

Online reserveringssystemen voor hotels en B&B’s

Waar kan iemand een kamer in jouw hotel reserveren? De website van een hotel, bed & breakfast of welke andere logiesverstrekkers dan ook, kan niet zonder eigen online reserveringssysteem. Je gasten verwachten dat er op jouw website direct gereserveerd kan worden....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 tips voor een ultieme Restaurant Website

Download het gratis ebook

Op welk e-mailadres wil je het ebook met mijn 20 tips ontvangen?

 

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Stappenplan 'Hoger in Google'

Op welk e-mailadres wil je het gratis stappenplan ontvangen?

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This