Op deze pagina vind je tips & advies over:
Hoe je met jouw restaurant hoger in Google komt.
Hoe je meer reserveringen via jouw eigen website krijgt.
Hoe en welke sociale media kanalen je het beste kunt gebruiken.
En nog veel meer…
Vergelijking 22 QR bestelsystemen voor de horeca
Gasten bestellen zelf met hun telefoon en QR code Veel horecaondernemers gruwen ervan: gasten zelf hun eten en drinken laten bestellen met hun eigen telefoon. Het zou ongastvrij en onpersoonlijk zijn. Toch zijn er ook voordelen: gasten hoeven niet te wachten totdat de...
Vergelijking 44 bestelsite-systemen voor afhaal- en bezorgrestaurants
Ben je op zoek naar een bestelsite om afhaal- en bezorgmaaltijden aan te bieden? Of een goedkoper alternatief voor Thuisbezorgd, Deliveroo of Uber Eats? Zoek niet verder. Hieronder vind je een overzicht met meer dan 40 leveranciers van bestelsites en bestelsystemen...
Online reserveringssystemen voor hotels en B&B’s
Waar kan iemand een kamer in jouw hotel reserveren? De website van een hotel, bed & breakfast of welke andere logiesverstrekkers dan ook, kan niet zonder eigen online reserveringssysteem. Je gasten verwachten dat er op jouw website direct gereserveerd kan worden....
Alle Google Bedrijfscategorieën voor de horeca op een rij
Beter gevonden worden met relevante categorieën Google gebruikt de categorieën uit je Google bedrijfsprofiel om te bepalen of jouw horecazaak relevant is voor de opgegeven zoekopdracht. Relevantie is één van de drie pijlers waarop Google de rangvolgorde van de lokale...
Vacaturebanken en uitzendbureaus voor de horeca
De horeca kampt momenteel met een groot personeelstekort. Er zijn bedrijven die dit oplossen met een QR bestelsysteem en zelfs met robots, maar uiteindelijk heb je extra handen nodig. Op welke van deze vacaturesites en uitzendbureaus vind je die? 21 vacaturebanken,...
69,8% van bezoek aan restaurantwebsites met mobiele telefoon
Een mobielvriendelijke restaurantwebsite is een must Een mobielvriendelijke restaurantwebsite is niet langer een pré maar een must. De mobiele telefoon wordt steeds vaker gebruikt om de website van een restaurant te zoeken, de website en menukaart te bekijken en een...
Weg met die PDF menukaart op je website!
En dit is waarom… De meest bezocht pagina van een restaurantwebsite is de menukaart. Logisch, want voordat je een restaurant kiest wil je weten wat er op de menukaart staat. Een onderzoek van OpenTable concludeerde zelfs dat maar liefst 93% van de mensen online menu's...
Bedrijfsovername: vergeet deze online bezittingen niet (checklist)
Onlangs werd ik benaderd door iemand die een restaurant had overgenomen. Hij had echter geen toegang tot de website, e-mail en sociale media, en de oude eigenaar was met de noorderzon vertrokken. Dat leidde tot flinke problemen en reputatieschade, omdat hij de...
Vergelijking 15 AVG-vriendelijke nieuwsbriefsoftware-programma’s
Wil je starten met een nieuwsbrief voor jouw bedrijf? Voor het versturen van nieuwsbrieven heb je een nieuwsbriefsoftware-programma nodig, want gewone e-mailprogramma’s zoals Outlook, Gmail en iMail zijn daarvoor niet geschikt. In dit artikel lees je alles over de...
De nieuwsbrief: een praktische gids voor restaurants
Veel, echt heel erg veel restaurants versturen geen nieuwsbrief. Terwijl dat nou juist zo’n goede en goedkope manier is om met je vaste gasten in contact te blijven en een band op te bouwen. Een groot voordeel van een nieuwsbrief is dat je met één e-mail altijd alle...
De rekening als marketinginstrument
De rekening is een vervelende afsluiting van een gezellig bezoek aan een restaurant. Toch kun je er ook iets positiefs van maken door méér op de rekening te zetten dan de bestelling en de kosten. De rekening wordt dan een krachtig marketinginstrument waarmee je gasten...
Alles over Restaurant Guru
Nederlandse restaurants krijgen al enige tijd e-mail van Restaurant Guru voor het behalen van een Award. In die e-mail vraag het bedrijf je om de Award op je website te installeren. Als je dat doet dan belooft men jouw restaurant te promoten en bovenaan de lijst met...
Wat is SEO en uit welke onderdelen bestaat het?
De meeste klanten die een website door mij laten maken vragen mij ook om de website te optimaliseren voor SEO. Daar help ik natuurlijk aan mee omdat dat dat ook bij het werk van een webdesigner hoort. SEO gaat echter verder dan het werk aan de website alleen. In dit...
8 manieren om meer positieve reviews te krijgen
Mensen, zoekmachines zoals Google, en platforms zoals Tripadvisor zien positieve reviews als een vorm van sociaal bewijs en als teken dat een restaurant goed en populair is. Daardoor staan restaurants die veel positieve reviews hebben gekregen in het algemeen hoger in...
Alles over Tripadvisor voor restaurants
Tripadvisor is het grootste reisplatform ter wereld. Op het platform staan meer dan 8,5 miljoen bedrijfsvermeldingen van restaurants, hotels, vakantiewoningen, luchtvaart- en cruisemaatschappijen, attracties en reisverhalen. De website en app worden maandelijks door...
Waar kan ik gratis foto’s op internet vinden? [13 fotosites]
Een boete van € 363,- voor onrechtmatig fotogebruik In een Facebookgroep met horecamensen zag ik een waarschuwing van een restaurateur. Hij had een rekening van € 363,- gekregen omdat hij een foto had gebruikt die hij “gratis” van internet had geplukt. Gratis foto’s...
Het perfecte plaatje: een checklist voor horecafotografie
Of ik nu een website maak voor een restaurant, een hotel of een café, ik heb altijd goede foto’s nodig. De foto’s moeten de sfeer van het horecabedrijf uitstralen zodat gasten zien wat ze kunnen verwachten. Je bereikt dit met professionele horecafotografie. Omdat...
Hoe lang duurt het om hoog in Google te komen?
Nadat ik een nieuwe website heb gemaakt krijg ik regelmatig de vraag hoe lang het duurt voordat de site bovenaan in Google zal staan. Op de eerste pagina of zelfs helemaal bovenaan op de eerste plaats. Logische vraag, maar een eenvoudig antwoord is er niet. Het is...
Online zichtbaarheid na bedrijfsovername
Als je een bestaande horecazaak hebt overgenomen, dan is het vaak interessant om de online zichtbaarheid die de overgenomen zaak heeft opgebouwd te benutten. Zelfs als je de zaak voortzet met een nieuw concept en een nieuwe naam. Ik leg je uit hoe je dat doet. Wat is...
Basis SEO voor je blog
Je kunt met behulp van deze blogideeën natuurlijk gewoon een leuk artikel schrijven voor je restaurantblog. Maar als je daarbij ook aandacht aan SEO besteedt zul je hoger scoren in de zoekresultaten. Met deze vijf basis SEO stappen is dat gemakkelijker dan je denkt....
18 blogideeën voor een restaurantblog
In een vorig artikel schreef ik over het nut van een restaurantblog. Als aanvulling geef ik je hieronder 18 blogideeën voor restaurants, inclusief tips over de invulling van het blogartikel. Een blogartikel schrijf je niet voor niets. Je doet dit om meer bezoekers op...
Zet géén restaurant-award widgets op je website (+ hoe dan wel)
Heb je een Tripadvisor-, TheFork- of Restaurant Guru award gekregen? Gefeliciteerd! Je behoort tot een van de beste bedrijven binnen jouw categorie. Een prestatie waar je trots op mag zijn en die je zeker moet gebruiken in de promotie van jouw bedrijf. Mijn klanten...
Een restaurantblog als marketingtool
Er zijn maar weinig restaurantwebsites met een blog. Dat is een gemiste kans, want een restaurantblog is een krachtige marketingtool. Een blog helpt je om meer mensen kennis te laten maken met jouw restaurant. Wat is een blog? De term ‘blog’ is de afkorting van het...
Waarom en hoe zet je reviews op je website?
In eerdere artikelen schreef ik al over het belang van online reviews en hoe je met reviews hoger in Google komt. In dit artikel lees je waarom je reviews op je website moet zetten en hoe je dat op een eenvoudige manier doet. Waarom zou je reviews op je website...