06 - 1838 5549 info@horecawebservice.nl
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • YouTube
 • RSS
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • YouTube
 • RSS

Alles over Restaurant Guru

Je bent hier: Home » Marketing » Alles over Restaurant Guru

door | 27 januari 2023 | Marketing

Nederlandse restaurants krijgen al enige tijd e-mail van Restaurant Guru voor het behalen van een Award. In die e-mail vraag het bedrijf je om de Award op je website te installeren. Als je dat doet dan belooft men jouw restaurant te promoten en bovenaan de lijst met andere restaurants in jouw plaats te zetten.

Deze Award-actie is een kopie van het trucje dat Tripadvisor al jaren met veel succes toepast. Wat dat trucje is lees je verderop, maar nu eerst antwoord op de vraag wat Restaurant Guru eigenlijk is.

E-mail van Restaurant Guru over het behalen van een Award

Wat is Restaurant Guru?

Restaurant Guru is een website en app die gebruikers helpt bij het vinden van restaurants in hun omgeving. Het platform heeft een uitgebreide database met informatie over restaurants, inclusief menu’s, foto’s, prijzen, openingstijden, adresgegevens, beoordelingen van bezoekers en, belangrijk voor je linkbuilding, een linkje naar jouw website.

De informatie op het platform is afkomstig van websites van populaire bedrijven zoals Google, Facebook, Yelp, Michelin, Foursquare, Frommer’s, Zagat, en Zomato. Daarnaast leveren gebruikers van platform een bijdrage door informatie te bewerken. Bedrijfseigenaren kunnen hun vermelding claimen en zelf de informatie over hun restaurant aanpassen.

Een vermelding op, en het gebruik van de website en app is gratis. Het platform maakt alleen omzet met de advertenties die op de website worden getoond.

Het is niet duidelijk welk bedrijf er achter dit restaurantplatform zit, op de website staan geen contactgegevens. Wel wordt in de privacyverklaring softwarebedrijf SoftDeluxe, Inc. genoemd met een adres op de Britse Maagdeneilanden.

Is Restaurant Guru de nieuwe Tripadvisor?

Hoewel Restaurant Guru er anders uitziet dan Tripadvisor zijn er ook veel overeenkomsten én verschillen tussen de twee platforms:

 • Beide platforms reiken ‘Awards’ uit voor de beste restaurants.
 • De zoekmogelijkheden zijn vrijwel hetzelfde.
 • Restaurant Guru is alleen voor restaurants, Tripadvisor is een reisplatform waarop naast restaurants ook hotels en ander reisgerelateerd aanbod staat.
 • Restaurant Guru maakt alleen omzet met Google Advertenties, Tripadvisor met abonnementen, commissies en een eigen advertentiesysteem.
 • Tripadvisor is bekender en heeft een hogere autoriteit. Dat maakt dat Tripadvisor bijna altijd bovenaan de Google resultaten staat. Restaurant Guru is daar vrijwel niet te vinden is en stuurt daardoor ook veel minder bezoekers naar jouw eigen website door den Tripadvisor.

Meer weten? Hier lees je alles over Tripadvisor.

Het trucje van Restaurant Guru (en Tripadvisor)

Zowel Restaurant Guru als Tripadvisor reiken awards uit en vragen je de award op je website te zetten. Hiervoor noemde ik dat al een trucje: het is een SEO-linkbuilding-trucje.

Waarom? De code die je krijgt om de award op je website te zetten bevat een linkje naar de website Restaurant Guru. Een groot deel van de restaurants zet die award ook netjes op hun website. Daardoor wijzen er duizenden linkjes van allerlei restaurants naar de site van de restaurant Guru. Google ziet ieder linkje naar die website als een directe aanbeveling, waardoor deze in de zoekresultaten stijgt.

Voor Tripadvisor is dat al heel goed gelukt, die staat bijna altijd bovenaan als iemand een restaurant zoekt. Vaak nog hoger dan de websites van restaurants zelf. Voor Restaurant Guru wil het nog niet zo goed lukken.

Lees hier verder als je wil weten hoe je kunt voorkomen dat Restaurant Guru net zoals Tripadvisor hoger in de zoekresultaten komt dan jouw eigen website.

Deel deze tip!

Ken je iemand die iets aan deze tip heeft? Deel het bericht met hem of haar met de knoppen hierboven.

Wat vind je van deze tip?

Ik ben benieuwd of je iets aan deze tip hebt gehad. Geef hieronder een reactie om het mij te laten weten.

Waarmee kan ik je helpen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of hulp nodig? Laat het mij weten, ik beantwoord je vragen en help je ook graag met het maken en onderhouden van een nieuwe website voor jouw hotel, restaurant, café of B&B.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

 

De nieuwsbrief: een praktische gids voor restaurants

De nieuwsbrief: een praktische gids voor restaurants

Veel, echt heel erg veel restaurants versturen geen nieuwsbrief. Terwijl dat nou juist zo’n goede en goedkope manier is om met je vaste gasten in contact te blijven en een band op te bouwen. Een groot voordeel van een nieuwsbrief is dat je met één e-mail altijd alle...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 tips voor een ultieme Restaurant Website

Download het gratis ebook

Op welk e-mailadres wil je het ebook met mijn 20 tips ontvangen?

 

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Stappenplan 'Hoger in Google'

Op welk e-mailadres wil je het gratis stappenplan ontvangen?

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This