06 - 1838 5549 info@horecawebservice.nl
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • YouTube
 • RSS
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • YouTube
 • RSS

Vergelijking 42 bestelsite-systemen voor afhaal- en bezorgrestaurants

Je bent hier: Home » Apps » Vergelijking 42 bestelsite-systemen voor afhaal- en bezorgrestaurants

Ben je op zoek naar een bestelsite om afhaal- en bezorgmaaltijden aan te bieden? Of een goedkoper alternatief voor Thuisbezorgd, Deliveroo of Uber Eats? 

Zoek niet verder. 

Hieronder vind je een overzicht met meer dan 40 leveranciers van bestelsites en bestelsystemen voor restaurants.

Het gemak van een online bestelsite

Een online bestelsite is gemakkelijk voor jou én je gasten, want je gasten kunnen met een paar klikken bestellen en afrekenen. Jij ontvangt de bestelling vervolgens per e-mail, in het kassasysteem of de keukenprinter.

Er zijn veel verschillende leveranciers en iedere leverancier biedt weer andere mogelijkheden, waaronder:

 • Een bestelsite waar ook andere restaurants op staan
 • Een bestelapp waar ook andere restaurants in staan
 • Een bestelapp voor jouw eigen restaurant
 • Een bestelpagina alléén voor jouw restaurant
 • Een bestelmodule die volledig is geïntegreerd in je eigen website

De prijzen van online bestelsites lopen erg uiteen, deze variëren van een eenmalige aanschaf of maandabonnement tot een commissiebedrag of -percentage per bestelling. Soms wel tot 30%!

Tekst: Alle systemen voor een bestelsite op een rij

Vergelijking van alle bestelsites en bestelsystemen

Hieronder staat een overzicht van alle bestel- en bezorgsystemen. Ik heb de leveranciers van deze systemen een aantal vragen voorgelegd om een uitgebreide vergelijking te maken. Wil je deze ontvangen? Laat dan hieronder je naam en e-mailadres achter en ik stuur het overzicht met de vergelijking en een persoonlijke kostenberekening naar je toe.

Ontvang de uitgebreid vergelijking mét persoonlijke kostenberekening.
🔐 Je e-mailadres is veilig, ik stuur nooit spam!

De grote en bekende bestelplatforms

In Nederland zijn er drie grote bestelplatforms: Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats. Van deze drie heeft alleen Thuisbezorgd een landelijke dekking. Door de bekendheid en marketingactiviteiten van deze platforms betaal je een hoge commissie en komen de bestellingen automatisch binnen, zonder dat je hier zelf bekendheid aan hoeft te geven.

Thuisbezorgd

Thuisbezorgd heeft een landelijke dekking en is het grootste en meest bekende bestelplatform van Nederland. Het bedrijf dat in 2000 is opgericht door Jitse Groen valt inmiddels onder het beursgenoteerde bedrijf Takeaway.com dat onder verschillende namen in meer dan 10 landen actief is.

Voor restaurants zonder eigen bezorgers kan optioneel gebruik gemaakt worden van bezorgers van Scoober van Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.

Door de hoge commissie wordt Thuisbezorgd door horecaondernemers regelmatig weggezet als boeven en oplichters. Tegelijkertijd is het platform door het enorme bereik ook geliefd, want er is een hele generatie consumenten die, als ze honger heeft, de app van Thuisbezorgd opent.

De hoge commissie is niet voor niets, het bedrijf adverteert op het internet, op tv en op straat. Als je je bezorgrestaurant bij dit platform aansluit dan doet de marketingmachine van Thuisbezorgd de rest.

Meer informatie…

Deliveroo

Deliveroo is een Britse onderneming die in 2013 is opgericht door Will Shu. Inmiddels is het bedrijf ook actief in Azië en meerder Europese landen. In Nederland is Deliveroo voornamelijk in de grotere steden actief. Volgens Deliveroo stijgt de jaaromzet van aangesloten restaurants met 30%. Op 10 augustus 2022 werd bekend dat Deliveroo overweegt te vertrekken uit Nederland.

Meer informatie…

Uber Eats

Uber Eats is een activiteit van het taxiplatform Uber. De aangesloten restaurants laten hun maaltijden bezorgen door bezorgers van Uber Eats. In Nederland is Uber Eats alleen in de grotere steden actief.

Meer informatie…

QR code van Horeca Webservice, gemaakt door QRazy.nl

Tips

Geef bij iedere bestelling een flyer mee met een linkje naar je eigen bestelsite. Zet er een handige QR code op zodat je de code alleen maar hoeft te scannen om op je bestelsite te komen.

 

QRazy maakt QR-codes die volledig passen binnen je huisstijl. Je krijgt hier 5% korting als je een QR code laat ontwerpen en Horeca Webservice als referentie noemt! Voorbeelden en bestellen via de website van qrazy.nl.

WordPress website met geïntegreerd bestelsystemen

WordPress is het meeste gebruikte content management systeem (CMS) ter wereld, meer dan 43% (febr. 2022) van alle websites maakt gebruik van WordPress. Ook de restaurantwebsites van Horeca Webservice worden met WordPress gemaakt.

Ondanks de populariteit van WordPress zijn er maar weinig goede plugins waarmee je een restaurantwebsite kunt voorzien van een online bestelmodule.

Je krijgt hiermee een maatwerkwebsite met een volledig geïntegreerde, commissievrije bestelpagina. Je betaalt alleen voor het maken en hosten van de site.

WooCommerce

WooCommerce is de meest populaire WordPress plugin voor het maken van een webshop. Deze gratis plugin wordt, net zoals WordPress zelf, door Automattic gemaakt.

WooCommerce an sich is helaas niet geschikt voor afhaal- en bezorgrestaurants. Daarvoor heb je een aantal extra plugins nodig zoals WooCommerce Food (voor afhalen en bezorgen), een plugin voor het accepteren van online betalingen en een plugin om bestellingen op een keukenprinter af te drukken. Dit geeft een onnodig complexe comfiguratie waardoor WooCommerce wat mij betreft géén geschikte oplossing voor afhaal- en bezorgrestaurants is.

Meer informatie…

WP Pizza

WP Pizza is een gratis plugin om je restaurantwebsite van een online bestelsysteem te voorzien. Voor online afrekenen is een addon nodig waarvoor (lage) licentiekosten worden berekent. Er is een groot aantal addons beschikbaar om de functionaliteit verder uit te breiden.

Meer informatie…

Gloriafood

Gloriafood levert een gratis bestelsysteem dat geïntgreerd kan worden in je WordPress website. Voor online afrekenen en een eigen mobiele app moet een maandabonnement worden afgesloten.

Meer informatie…

Reserveringssystemen voor restaurants mét besteloptie

Een aantal van de in Nederland aangeboden restaurantreserveringssystemen heeft een geïntegreerde bestelmodule. Je hebt dan een reserveer- én bestelsysteem in één. Deze systemen kunnen gemakkelijk met een knop of widget aan iedere website worden toegevoegd.

Eet.nu

Eet.nu is de grootste online restaurantgids van Nederland met ruim 1.500.000 bezoekers per maand. Naast de online restaurantgids levert het bedrijf ook een reserveringssysteem. In 2020 is daar ook een online bestelsite aan toegevoegd die, als enige van alle aanbieders, volledig in de eigen website geïntegreerd kan worden.

Meer informatie…

Formitable

De missie van Formitable is om restaurants te verbinden met de moderne gast. Het hart van Formitable is een geautomatiseerde planningstool, waardoor gasten realtime 24/7 een tafel kunnen reserveren. Daarnaast kunnen via het systeem tickets en cadeaubonnen worden verkocht,  en is er een nieuwsbriefsysteem en een bestelmodule voor afhaal- en bezorgrestaurants.

Meer informatie…

Resengo

Resengo is een reserveersysteem voor tafels in een restaurant. Met het systeem kunnen ook cadeaubonnen worden verkocht en er is een bestelmodule voor afhaal- en bezorgrestaurants.

Meer informatie…

WeReserve

WeReserve is een digitaal reserveersysteem voor restaurants zonder commissie of vaste contracten. Met de bestelmodule kunnen ook maaltijden worden besteld voor afhaal- en bezorgrestaurants.

Meer informatie…

Gratis bestelsites voor restaurants

Sinds de coronacrisis zijn er een aantal softwarebedrijven die een gratis bestelsite hebben ontwikkeld om de horeca en winkeliers te helpen de crisis door te komen. Op deze bestelsites krijg je een eigen pagina waar jouw gerechten online worden besteld. Het linkje van deze pagina zet je als knop of in de navigatiebalk van je eigen website.

Amuse

Amuse is in samenwerking met enkele horecaondernemers ontwikkeld. Het systeem bestaat uit een gratis bestelsite en reserveersysteem met app voor de horeca.

Meer informatie…

Hungggry

Hungggry is een gratis bestelsite voor de horeca en winkeliers. Hungggry is tijdens de coronacrisis ontwikkeld door betrokken softwarebouwers om deze ondernemers te helpen deze periode door te komen.

Meer informatie…

Leveranciers van een bestelpagina

Naast de drie grote bestelplatforms en de gratis bestelsites zijn er een groot aantal leveranciers van online bestelpagina’s. Een aantal van hen heeft een overkoepelende website waar ook andere aangesloten restaurants op staan. Deze systemen kunnen gemakkelijk met een knop of widget aan iedere website worden toegevoegd.

123bezorgd.nl

123bezorgd.nl is voornamelijk actief in het Gooi. Klanten maken eke maand kans op €100,- besteltegoed. Het bestelnummer is het winnummer.

Meer informatie…

Bistroo

Bistroo is een nieuw bestelsysteem dat in 2020 op de Horecava werd geïntroduceerd. De unieke eigenschap is dat betalingen via jouw eigen Mollie account gaan en dit dagelijks op je bankrekening wordt gestort zodat je geen week of maand op je geld te wachten.

Meer informatie…

CCV Shop

CCV Shop (voorheen BiedMeer) is onderdeel van de CCV group b.v. die vooral bekend is van de betaaloplossingen. CCV Shop is een alles-in-één oplossing voor webwinkels. Er is ook een afhaal- en bezorgfunctie voor restaurant.

Meer informatie…

Dorst

Dorst is een low-budget online bestelsysteem. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in België, waar al bijna 1000 tevreden gebruikers zijn. In Nederland werkt Dorst sinds de zomer van 2021 samen met Heineken. De applicatie heeft ook een optie voor QR bestellen.

Meer informatie…

eMeals

eMeals is een nieuw en innovatief platform voor het online bestellen van bezorgmaaltijden als alternatief op bestaande oplossingen met torenhoge commissies.

Meer informatie…

Facebook Shop & Instagram Shop

Facebook heeft sinds mei 2020 een winkeloptie toegevoegd aan Facebook. In de zomer van 2020 volgt een winkelfunctie voor Instagram. In Nederland kan alleen nog besteld worden via messenger of een doorverwijzing naar een externe bestelsite.

Meer informatie…

FFafhalen

FFafhalen is een nieuw initiatief dat zowel een bestelsite als reserveringssysteem levert. Het systeem maakt gebruik van grote spelers in de digitale markt waardoor het platform stabiel is. Koppel op een eenvoudige manier je Mollie account om betalingen te ontvangen of je Messagebird account om sms berichten te versturen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer informatie…

Gastro-Pad

Gastro-pad is het alles-in-een systeem van AdReHo winkel & horeca automatisering. Voor een vast laag maandbedrag heb je de sofware voor een compleet iPad kassasysteem, QR bestallapp, bestelsite, bestelzuik, handhelds en keukenscherm in een. Het systeem maakt gebruik van de Hard- en software van Apple.

Meer informatie…

Hoale

Hoale is Brabants dialect voor ’halen’. Wat wil je eten? We gaan wel wa hoale!

Hoale is een startup van betrokken en bevlogen Brabantse ondernemers, ontstaan in de coronacrisis. Binnen een uur kan er een bezorg- en/of afhaalkanaal live staan, tegen een minimale inspanning en investering. Simpel en effectief. Zodat de klant blijft genieten van de vertrouwde overheerlijke gerechten. En de collectieve drang proeft om niet bij de pakken neer te zitten. Samen de schouders eronder!

Meer informatie…

Incase Food

Incase is een krachtig platform voor een eigen bestelsite en maaltijdbestel-App. Naast gebruik door individuele restaurants is het systeem ook geschikt voor Food Courts met meerdere samenwerkende restaurant die één bestelsysteem aanbieden. Incase heeft ingebouwde marketing- en communicatietools om in contact te blijven met bestaande gasten.

Meer informatie…

Jamezz

Met Jamezz kies je voor een oplossing die zo uitgebreid, simpel, flexibel en compleet is,
dat het altijd past binnen je bedrijf. Of het nou draait om een webshop, QR bestellen, bestelzuil, tablets, gastenregistratie, een drive through… je regelt het zo.

Meer informatie…

Lekkerfriet.nl

Focus op afhalen en cafetaria’s. Volumekorting mogelijk. Zet je personeel op andere plaatsen in door telefonische bestellingen naar online te verplaatsen! Lekkerfriet maakt zowel online als offline reclame voor jou.

Meer informatie…

Nederland EET

Nederland EET biedt een laagdrempelig, compleet, lokaal en innovatief alternatief. Voor iedere plaats heeft het platform een eigen plaatsnaam-eet.nl website met daarop het lokale aanbod van afhaal- en bezorgrestaurants. Actief in: Harderwijk, Kampen, Lelystad, Meppel, Zwolle. Overige plaatsen in ontwikkeling.

Meer informatie…

Next To Food (NTF)

NTF is in 2001 opgericht. Vanuit het kantoor in Culemborg worden bestel- en afrekensystemen voor de horeca geleverd zoals een bestelsite, bestelapp, bestelzuil en tablet menukaart.

Meer informatie…

Obur

Obur levert een alles in een bestelapp waarmee je gasten gemakkelijk en snel vie een digitale menukaart een bestelling kunnen doorgeven en betalen. De digitale ober staat klaar voor afhalen, bezorgen, QR bestellen aan tafel en roomsrvice.

Meer informatie…

RestaurApp

RestaurApp is een bedrijf uit Swifterbant en bestaat sinds 2018. Het levert momenteel alleen een bestelapp. Een bestelsite staat op de planning.

Meer informatie…

Scanfie

Scanfie levert een online bestelsysteem voor afhaal- en bezorgrestaurants zonder voorafgaande investering.

Het bedrijf levert ook een besteloplossing aan restaurants waarmee gasten zelf met hun telefoon, zonder app, via een QR-code of NFC-chip kunnen bestellen. Het systeem kan een melding naar de telefoon sturen als de bestelling klaar staat om af te halen.

Scanfie is de winnaar van de Horecava Innovation Award 2022 in de Categorie Digital, Apps & Social Media.

Meer informatie…

Sneleten

Sneleten is in 2011 in Purmerend opgericht in samenwerking met horecaondernemers. Uniek is dat het bedrijf een deel van de omzet in de vorm van een besteltegoed teruggeeft aan de gebruikers.

Meer informatie…

Spont POS

Spont is een iPad kassasysteem dat ook functionaliteit heeft voor bezorging, take away, QR bestellen, handhelds, kiosken, en online reserveringen. De online besteloptie kan zonder het kassasysteem worden gebruikt.

Meer informatie…

WaiterOne

WaiterOne is innovatieve, intelligente POS voor iPad. Het systeem is eenvoudig in te stellen en te gebruiken en is een krachtig hulpmiddel voor je horecabedrijf. Het platform bestaat uit verschillende apps en services die draaien op Apple’s premium hard- en software. Zo is er een iPad kassa APP, een iPhone remote APP voor de bediening, een app voor keukenschermen (KDS) een klantenbestelsysteem (COS QR bestellen en bestelwebsite en een Online Dashboard.

Meer informatie…

Waiterz

Waiterz helpt de horeca en gasten met een gemakkelijk en snel bestelproces. Gasten kunnen zonder App, bestellen en betalen. Het systeem is geschikt voor afhalen- en bezorgen en QR tafelbestellen. Het wordt gebruikt in restaurants, fast-food, snackbarren, festivals, strandtenten, bungalowparken, hotels, speelparadijzen, vakantieparken, boten, ziekenhuizen enz.

Meer informatie…

Woby

Woby is hét merk voor interactief en online bestellen in de horeca. Wobby biedt een totaaloplossing met producten en diensten waarmee we horecaondernemers geheel ontzorgen op het gebied van mobiel bestellen en zelfbedieningssystemen, waaronder een bestelsite, bestelzuil, QR bestellen, handheld en kassakoppelingen.

Meer informatie…

Alles-in-een bestelsysteem

Bij een alles-in-een bestelsysteem krijg je naast de bestelpagina een complete website met extra pagina’s, een geïntegreerde kassa, koppelingen met bestelplatformen zoals Thuisbezorgd, een bestelapp voor klanten en een bezorgapp voor bezorgers. 

Wat de website betreft is er meestal geen of een zeer beperkte keuze in ontwerp waardoor de bestelsites er allemaal hetzelfde uitzien.

Deze systemen worden voornamelijk gebruikt door fastfood restaurants en dark kitchens die voornamelijk gericht zijn op afhaal- en bezorgmaaltijden, daarmee hoge volumes draaien en geen traditionele restaurantfunctie vervullen.

Allin1POS

Allin1POS is de reseller van de Connect24-7 software oplossingen. Het bedrijf levert kassa, verkoop & beheer tools voor (bezorg-) restaurants, bakkers, slagers, frituur, catering, broodjeszaken, buurtsuper en meer.

Een van de aangeboden oplossingen is een scherp geprijsde webshop voor take-away & delivery restaurants. 100% onafhankelijk en de klantendata is in bezit van de horecazaak.

Meer informatie…

Cashdesk

Cashdesk levert een complete oplossing voor delivery en take away restaurants inclusief bestelwebsites, delivery apps, kassa en slimme koppelingen met andere bezorgsites.

Meer informatie…

Flipdish

Flipsdish is in 2015 in Ierland opgericht. Inmiddels is het bedrijf actief in 12 landen. Een bekende klant is de fastfoodketen Subway (sandwiches).

Meer informatie…

Foodticket

Foodticket heeft een totaalpakket dat bestaat uit een webshop, een app en kassasoftware. Als nieuwe klant krijgen je 5.000 gratis promotie flyers om je bestelsite bij je gasten onder de aandacht te brengen.

Meer informatie…

Sitedish

Sitedish levert een alles in een systeem met website, kassa en app specifiek voor afhaal- en bezorgrestaurants. Kan ook bestellingen van externe partijen zoals Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo ophalen en verwerken.

Meer informatie…

Ontvang de uitgebreid vergelijking mét persoonlijke kostenberekening.
🔐 Je e-mailadres is veilig, ik stuur nooit spam!

Bestelsystemen aan elkaar koppelen

Iedere bestelsite heeft zijn eigen systeem. Als jouw restaurant op meerdere bestelsites staat dan krijg je bestellingen via verschillende systemen binnen. De volgende systemen verzamelen de bestellingen van verschillende bestelsites zodat jij maar één systeem in de gaten hoeft te houden.

Deliverect

Deliverect bestaat sinds 2011 en heeft kantoren in België, Amerika, Spanje en Engeland. Het is geen maaltijdbezorgingsplatform of kassasysteem, maar software die online bestel- en bezorgkanalen aan je kassasysteem koppelt.

Meer informatie…

OrderBuddy

OrderBuddy is de kassasoftware van FoodTicket. Het systeem verwerk alle bestellingen van je kassa, eigen webshop, bestel-app, QR en kiosk in hetzelfde overzicht, samen met bestellingen van Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats! 

Meer informatie…

Order Catch

Order-Catch is een bedrijf uit Amsterdam dat in 2019 is opgericht. Het systeem koppelt alle bestelplatforms aan elkaar waardoor je alle bestellingen in één centraal systeem op je computer, tablet of kassa ontvangt.

Meer informatie…

Sitedish

Sitedish levert een alles in een systeem met website, kassa en app specifiek voor afhaal- en bezorgrestaurants. Kan ook bestellingen van externe partijen zoals Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo ophalen en verwerken.

Meer informatie…

 

Wat komt er nog meer kijken bij het bestellen, afhalen en bezorgen van maaltijden?

Bij het bestellen, afhalen en bezorgen van maaltijden komt meer kijken dan je denkt. Hieronder staan een aantal vragen waar je over na moet denken.

Laat je gasten weten dat je aan afhalen/bezorgen doet

 • Stuur een nieuwsbrief naar je mailinglijst. Heb je die nog geen, maak er dan een en vul die met e-mailadressen van mensen die het afgelopen jaar online gereserveerd hebben.
 • Maak een sociale media campagne. Plaats berichten met foto & video van de gerechten, de menukaart, de bezorgers enz.
 • Laat Google weten dat je een afhaal- en bezorgrestaurant hebt [Video uitleg]
 • Maak Instagram stories en zet er een sticker voor eten bestellen in (werkt met een link van Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats).
 • Open een Facebook-winkel om bestellingen te ontvangen.

Tips voor maaltijdbezorging

 • Bepaal het bezorggebied.
 • Bepaal het minimale bestelbedrag?.
 • Bepaal de bezorgkosten.
 • Wie gaat de maaltijden bezorgen?
 • Hoe snel kun je bezorgen?
 • Hoe lang duurt een enkele bezorging?
 • Hoeveel bestellingen verwacht je per dag voor bezorging?
 • Hoeveel bezorgers heb je dan nodig?
 • Ga na of je een extra verzekering voor de bezorgers nodig hebt.
 • Met wat voor vervoersmiddelen ga je bezorgen?
 • Heb je berekend of ‘het uit kan’? De marges op maaltijdbezorging zijn flinterdun en de kosten hoog. Denk aan de commissiekosten van externe bestelsite, personeelskosten, aanschaf en onderhoud van vervoersmiddelen en extra verzekeringen.
 • Nog 25 tips over afhalen en bezorgen van Horecatweepuntnul.

Algemene tips

 • Heb je een vergunning voor afhalen en bezorgen?
 • Hoe kan er besteld worden? Telefonisch, e-mail, online of app?
 • Wil je alleen via je eigen website laten bestellen of ook via externe bestelsite(s)?
 • Wil je alleen bestellingen voor vandaag ontvangen of ook voor toekomstige data.
 • Welke gerechten zijn geschikt voor afhalen en bezorgen?
 • Welke verpakkingen gebruik je?
 • Wel of geen contante betaling?
 • Hoeveel bestellingen verwacht je per dag voor afhalen?
 • Gebruik de tips over de afhaalmenukaart van Roux Communicatie.

 

Ontvang de uitgebreid vergelijking mét persoonlijke kostenberekening.
🔐 Je e-mailadres is veilig, ik stuur nooit spam!

Mis je een systeem?

Ik heb mijn best gedaan om een overzicht van alle systemen te geven. Laat het mij weten als er een systeem ontbreekt, dan voeg ik het toe.

Deel dit artikel

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen bij het kiezen van een bestelsysteem voor afhaal- en bezorgmaaltijden. Deel dit artikel met andere horecaondernemers. Dat kan met de knoppen hieronder.

20 tips voor een ultieme Restaurant Website

Download het gratis ebook

Op welk e-mailadres wil je het ebook met mijn 20 tips ontvangen?

 

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Stappenplan 'Hoger in Google'

Op welk e-mailadres wil je het gratis stappenplan ontvangen?

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This