06 - 1838 5549 info@horecawebservice.nl
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
  • RSS
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
  • RSS

Hoeveel fans heeft jouw restaurant?

Je bent hier: Home » Marketing » Hoeveel fans heeft jouw restaurant?

door | 29 juni 2019 | Marketing

Wanneer is een gast een fan?

Volgens Kevin Kelly, hoofdredacteur van het Britse technologiemagazine Wired, is het belangrijk om 1.000 echte fans van je bedrijf te creëren. Zijn definitie van een fan is iemand die minimaal € 100 euro per jaar bij je besteedt. Voor een restaurant zou ik zeggen: iemand die minimaal 6 keer per jaar bij je komt eten. Je kunt zelf uitrekenen wat dat dan voor omzet brengt, zeker wanneer de fan zijn partner en familie meebrengt.

Fans maken

Het fijne is, 1.000 echte fans maken is te doen. Het opbouwen van een fan community is iets waar je iedere dag aan kunt werken. Wanneer je iedere dag 3 fans maakt heb je er per week 15 of 18 of 21, afhankelijk van je openingsdagen. Zo heb je in een jaar je fans bij elkaar.

Wat doe je met je fans?

Heel simpel, geef ze persoonlijke aandacht en leuke extra’s. Vraag naar hun mening en maak ze belangrijk. Fans blijven niet alleen zelf komen maar zullen ook hun omgeving over jouw bedrijf vertellen. Ze worden jouw ambassadeur.

Naast de persoonlijke aandacht leg je ook op andere manieren contact met je fans. Daarvoor zijn verschillende kanalen. Sociale media zijn belangrijk en vergeet ook de digitale nieuwsbrief niet. Met een nieuwsbrief kun je op een gemakkelijke manier contact met je fans houden. Ze krijgen jouw informatie en worden niet afgeleid zoals op sociale media.

Wat vertel je aan je fans?

Je kunt je fans op de hoogte houden van nieuwtjes in je bedrijf, leuke acties, nieuwe medewerkers, jubilea, innovatieve producten en nog veel meer. Je kunt de fans ook zelf aan het woord laten. Misschien willen ze een een recensie voor je schrijven of hun ervaringen delen. Verder zijn er heel veel bijzondere dagen waar je als restaurant op in kunt spelen.

Wellicht is het mogelijk om fans met elkaar te verbinden. Zijn er gemeenschappelijke interesses? Organiseer eens een whiskeyproeverij of een kookworkshop. Misschien zijn er fans die daarbij willen helpen. Vraag je fans ook om advies. Laat ze proeven en hun mening geven. Als ze leuke suggesties hebben zet dan hun recept of advies ook op de menukaart. Hoe leuk is het wanneer een gerecht naar een fan genoemd wordt al is het maar voor een maand.

Nieuwe medewerkers

Je fans kunnen je zelfs helpen om nieuwe medewerkers te vinden. Dat is op dit moment één van de grote problemen in de branche. Mogelijk zijn ze zelfs bereid om een keer iets voor jou te doen, bijvoorbeeld bij een evenement.

Blijf je fans verrassen en zoek continu de weg naar hun hart!


Esther Borggreve

Esther Borggreve

Esther Borggreve was 25 jaar regioadviseur bij KHN. Nu adviseert en ondersteunt zij ondernemers op het gebied van marketing, pr, communicatie en sociale media. Denk hierbij aan het maken en versturen van nieuwsbrieven, campagnes voor sociale media, organiseren van evenementen en, in deze tijd heel belangrijk: personeelsmarketing.

Deel deze tip!

Ken je iemand die iets aan deze tip heeft? Deel het bericht met hem of haar met de knoppen hierboven.

Wat vind je van deze tip?

Ik ben benieuwd of je iets aan deze tip hebt gehad. Geef hieronder een reactie om het mij te laten weten.

Waarmee kan ik je helpen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of hulp nodig? Laat het mij weten, ik beantwoord je vragen en help je ook graag met het maken en onderhouden van een nieuwe website voor jouw hotel, restaurant, café of B&B.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

 

Bedrijfsovername: vergeet deze online bezittingen niet (checklist)

Bedrijfsovername: vergeet deze online bezittingen niet (checklist)

Onlangs werd ik benaderd door iemand die een restaurant had overgenomen. Hij had echter geen toegang tot de website, e-mail en sociale media, en de oude eigenaar was met de noorderzon vertrokken. Dat leidde tot flinke problemen en reputatieschade, omdat hij de...

Vergelijking 15 AVG-vriendelijke nieuwsbriefsoftware-programma’s

Vergelijking 15 AVG-vriendelijke nieuwsbriefsoftware-programma’s

Wil je starten met een nieuwsbrief voor jouw bedrijf? Voor het versturen van nieuwsbrieven heb je een nieuwsbriefsoftware-programma nodig, want gewone e-mailprogramma’s zoals Outlook, Gmail en iMail zijn daarvoor niet geschikt. In dit artikel geef ik eerst informatie...

De nieuwsbrief: een praktische gids voor restaurants

De nieuwsbrief: een praktische gids voor restaurants

Veel, echt heel erg veel restaurants versturen geen nieuwsbrief. Terwijl dat nou juist zo’n goede en goedkope manier is om met je vaste gasten in contact te blijven en een band op te bouwen. Een groot voordeel van een nieuwsbrief is dat je met één e-mail altijd alle...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 tips voor een ultieme Restaurant Website

Download het gratis ebook

Op welk e-mailadres wil je het ebook met mijn 20 tips ontvangen?

 

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Stappenplan 'Hoger in Google'

Op welk e-mailadres wil je het gratis stappenplan ontvangen?

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This