06 - 1838 5549 info@horecawebservice.nl
 • Google
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • YouTube
 • RSS
 • Google
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • YouTube
 • RSS

Zet géén widget van je Tripadvisor-award op je website (wel dit alternatief)

Je bent hier: Home » Website Tips » Zet géén widget van je Tripadvisor-award op je website (wel dit alternatief)

Heb je een Tripadvisor-award gekregen? Gefeliciteerd! Je behoort tot een van de beste bedrijven binnen jouw categorie. Een prestatie waar je trots op mag zijn en die je zeker moet gebruiken in de promotie van jouw bedrijf. Mijn klanten vragen mij regelmatig om een badge van hun Tripadvisor-award op hun website te zetten. Dat moet dan met de widget die Tripadvisor daarvoor heeft. Ik adviseer ze dan altijd de widget niet te gebruiken en geef ze een beter alternatief.

Lees hieronder waarom.

De Tripadvisor-awards

De Tripadvisor Choice Awards worden uitgereikt aan bedrijven in de reisbranche, waaronder de beste hotels en restaurants van Nederland, Europa en de hele wereld. De awards zijn gebaseerd op miljoenen beoordelingen die reizigers op Tripadvisor hebben gegeven.

Als jouw bedrijf een award heeft gekregen, dan zet Tripadvisor automatisch een badge van de award op jouw Tripadvisor-pagina. Tripadvisor raadt je aan om deze badge met een widget op jouw website te zetten.

Afbeeldingen van Tripadvisor Award widgets en Badges
Tripadvisor Awards en Badges

De Tripadvisor-widget

De widget is een klein programma waarmee je gemakkelijk dynamische inhoud van je Tripadvisor-pagina op je eigen website zet. Zo laat je met de Tripadvisor award widget aan de bezoekers van je website zien dat je een award hebt gewonnen.

Dat is mooi, want awards wekken vertrouwen.

De Tripadvisor-widget bevat een linkje naar de pagina van jouw bedrijf op Tripadvisor. Tripadvisor noemt dit een voordeel, omdat je websitebezoekers hiermee gemakkelijk de reviews en foto’s van jouw zaak op Tripadvisor kunnen bekijken. Dit voordeel weegt echter niet op tegen de nadelen.

De nadelen van de Tripadvisor-widget

Het nadeel van de Tripadvisor-widget is dat bezoekers van jouw website met één klik op de widget jouw website verlaat en op jouw Tripadvisor-pagina komen. Dat lijkt geen groot probleem omdat die pagina ook over jouw bedrijf gaat. Echter, op die pagina staat ook:

 • Een overzicht van jouw directe concurrenten, onder de noemers ‘De beste vriendelijk geprijsde restaurants’, ‘De beste restaurants in de buurt’ en voor hotels ‘De meest geboekte accommodaties in’.
 • Als je met TheFork werkt, dan kan de gast op jouw Tripadvisor-pagina reserveren via TheFork. Je betaalt dan commissie aan TheFork die je niet zou betalen als de gast op jouw eigen website had gereserveerd. Eenzelfde probleem doet zich voor met bestellen via Thuisbezorgd, en voor hotels met reserveren via Booking.com, Expedia en andere boekingsites.
 • Diverse advertenties die afleiden van het maken van een reservering.

Wil je het zelf even zien? Kijk dan hier op de Tripadvisor-pagina van Restaurant The Pantry in Amsterdam.

Tenslotte is er nóg een verborgen nadeel. Het aanbieden van badges is een bekend linkbuilding trucje om een website hoger in de zoekresultaten te laten scoren. Door de Tripadvisor badges krijgt Tripadvisor enorm veel linkjes van hotel- en restaurantwebsites. Dat geeft Google het signaal dat Tripadvisor een hele belangrijke website is, met als resultaat dat Tripadvisor altijd hoog in de zoekresultaten, vaak zelfs hoger dan jouw eigen website.

Zet de Tripadvisor-award op je website met met dit alternatief

Een goed alternatief voor de widget is een afbeelding van de award. Je zet deze gemakkelijk op je website zonder widget en zonder linkje naar Tripadvisor. De afbeelding en ander promotiemateriaal download je vanaf de website van Tripadvisor.

Het promotiemateriaal gebruik je ook om te delen op sociale media en in je drukwerk. Print het en hang het op aan de deur, in het raam en in de menukast, zodat passanten zien dat jouw bedrijf een goede keuze is.

Is Tripadvisor dan slecht?

Nee zeker niet! Tripadvisor is een van de grootste en populairste reisplatform ter wereld. De website wordt door reizigers van over de hele wereld gebruikt om informatie en beoordelingen te lezen over miljoenen accommodaties, restaurants, activiteiten, luchtvaartmaatschappijen en cruises. Door Tripadvisor krijg je gasten die jouw bedrijf anders nooit hadden gevonden.

De belangrijkste les uit dit artikel is dat je iemand die op jouw website zit, op jouw website moet houden en laten reserveren. Stuur deze bezoeker niet naar Tripadvisor, je loopt daarmee het risico dat hij bij een ander reserveert en nooit meer bij jou terug komt.

Welke awards heb jij gewonnen?

In dit artikel bespreek ik alleen de Tripadvisor-awards, maar er zijn meerdere websites die prijzen uitreiken. Ze kennen bijna allemaal dezelfde nadelen. Denk daarom goed na of, en hoe je jouw award op je website plaatst.

Heb jij een aanvulling? Deel het in de reacties hieronder. En laat het mij weten als je vragen of hulp nodig hebt. Ik help je graag!

Deel deze tip!

Ken je iemand die iets aan deze tip heeft? Deel het bericht met hem of haar met de knoppen hierboven.

Wat vind je van deze tip?

Ik ben benieuwd of je iets aan deze tip hebt gehad. Geef hieronder een reactie om het mij te laten weten.

Waarmee kan ik je helpen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of hulp nodig? Laat het mij weten, ik beantwoord je vragen en help je ook graag met het maken en onderhouden van een nieuwe website voor jouw hotel, restaurant, café of B&B.

Meer tips

 

Waarom en hoe zet je reviews op je website?

Waarom en hoe zet je reviews op je website?

In eerdere artikelen schreef ik al over het belang van online reviews en hoe je met reviews hoger in Google komt. In dit artikel lees je waarom je reviews op je website moet zetten en hoe je dat op een eenvoudige manier doet. Waarom zou je reviews op je website...

4 manieren om te zien hoe goed jouw restaurant online scoort

4 manieren om te zien hoe goed jouw restaurant online scoort

Offline geven het aantal reserveringen, het aantal bezette stoelen én de omzet op Z-afslag een duidelijke indicatie hoe goed jouw restaurant draait. Blijft dit achter bij je verwachtingen? Dan adviseer ik je eens te onderzoeken hoe goed jouw restaurant online scoort....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Esther Borggreve van Queen of Hearts en John-Pierre Cornelissen van Horeca Webservice

Check nu de website van jouw restaurant

Op welk e-mailadres wil je de checklist ontvangen?

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Stappenplan 'Hoger in Google'

Op welk e-mailadres wil je het gratis stappenplan ontvangen?

Gelukt! Controleer je e-mail inbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This