GRATIS Handleiding Google Mijn Bedrijf voor Restaurants

Je bent hier: Start » Google Mijn Bedrijf » GRATIS Handleiding Google Mijn Bedrijf voor Restaurants

Handleiding Google Mijn Bedrijf voor Restaurants

Oók geschikt voor andere (horeca) bedrijven!

Zet jouw zaak óók goed op de Google kaart, en zorg dat de openingstijden, het adres, telefoonnummer en de website kloppen. Voeg meteen mooie foto’s toe en reageer op recenties.

In de Handleiding Google Mijn Bedrijf voor Restaurants leg ik je stap-voor-stap uit hoe je het profiel van jouw restaurant bij Google Mijn Bedrijf kunt claimen en optimaliseren. Dit e-book staat vol met afbeeldingen en voorbeelden zodat je alle stappen makkelijk kunt volgen.

Door jouw bedrijfsgegevens te optimaliseren word je beter gevonden op Google. Gegarandeerd! In deze handleiding leer ik je:

 • hoe je jouw Google Mijn Bedrijfsprofiel claimt;
 • hoe je het profiel optimaliseert zodat je beter gevonden wordt;
 • hoe je de adresgegevens en openingstijden van jouw restaurant wijzigt;
 • hoe je foto’s van jouw restaurant toevoegt;
 • hoe je de beoordelingen die jouw gasten bij Google achterlaten kunt beheren;
 • hoe je het Google+ profiel van jouw restaurant optimaliseert;
 • en nog veel meer…

 

Staat jouw bedrijf wel goed op Google?

Als je met Google een restaurant zoekt, dan zie je dat Google aan de rechter allerlei nuttige informatie van dat restaurant laat zien. Google noemt dit de ‘kenniskaart‘. Je ziet hier bijvoorbeeld:

 • de adresgegevens
 • de openingstijden
 • het telefoonnummer
 • een knop om de website te bezoeken
 • een knop om de routeberschrijving op te vragen
 • recensies op Google en reviews afkomstig van andere websites
 • en zelfs de populaire bezoektijden van dit restaurant.

Op deze afbeelding zie je de kenniskaart van Restaurant Vroeger in Ede.

Zoek eens naar jouw restaurant. Zijn alle gegevens compleet en klopt alle informatie? Controleer vooral de openingstijden, als Google zegt dat jouw zaak gesloten is blijven jouw gasten weg!

Een voorbeeld van de Google Mijn Bedrijf Kenniskaart van Restaurant Vroeger Ede

De kenniskaart en Google Mijn Bedrijf

Om de informatie van jouw restaurant in de kenniskaart te laten zien gebruikt Google informatie van de KvK. Dit wordt verder aangevuld met gegevens die online beschikbaar zijn. Google doet dat voor alle lokale bedrijven, dus ook voor de restaurants.

Alle informatie wordt opgeslagen in profiel bij Google Mijn Bedrijf. De informatie die Google over jouw restaurant heeft kun je zelf wijzigen. Daarvoor moet je de vermelding eerst claimen, maar dat is gratis.

Ik zocht voor je uit hoe dat moet én wat je als eigenaar van een restaurant kunt doen om het beste resultaat uit jouw bedrijfsvermelding te behalen.

In mijn Handleiding Google Mijn Bedrijf voor Restaurants leg ik je stap-voor-stap uit hoe je het profiel van jouw restaurant bij Google Mijn Bedrijf kunt claimen en optimaliseren. Dit e-book staat vol met afbeeldingen en voorbeelden zodat je alle stappen makkelijk kunt volgen.

Een handleiding over Google Mijn Bedrijf, speciaal voor restaurants!

Google zoekresultaat voor Restaurants Amsterdam Centrum

Met een goede Google bedrijfsvermelding wordt jouw restaurant sneller gevonden en valt jouw zaak beter op in de zoekresultaten. Daardoor krijg je meer gasten en dus een hogere omzet.

Met een geclaimde bedrijfsvermelding kun je bovendien reageren op de Google recensies die jouw gasten schrijven. Deze recensies zijn belangrijk. Google brengt ze steeds prominenter in beeld en gebruikt recensies bij het bepalen van de zoekresultaten.

Ondanks alle voordelen valt het op dat veel restaurants, hun bedrijfsvermelding nog niet hebben geclaimd of dit niet optimaal hebben ingevuld.

Dat vind ik jammer. En daar wil ik iets aan doen.

Om zoveel mogelijk restaurateurs te kunnen helpen heb ik deze handleiding geschreven. Met de stap-voor-stap instructies kun je zelf jouw bedrijfsvermelding claimen en optimaliseren. Download dus snel de Handleiding Google Mijn Bedrijf voor Restaurants en verbeter de Google vermelding van jouw zaak.

Twijfel je nog? Dit zijn de voordelen van Google Mijn Bedrijf

Meer bezoekers op jouw website: als iemand specifiek naar jouw restaurant zoekt, dan valt de informatie die Google laat zien meteen op. Dat valt véél meer op dan de link in de gewone zoekresultaten, die tussen de links en advertenties staat van vergelijkingssites zoals Iens, Couverts, Eet.nu en TripAdvisor.

Bedrijfsinformatie in één oogopslag: potentiële gasten zien in één oogopslag de naam van jouw restaurant, het adres, telefoonnummer, de openingstijden. Vanuit deze vermelding kunnen ze meteen doorklikken naar jouw website, foto’s bekijken, beoordelingen lezen en een routebeschrijving opvragen. Dat gebeurt écht veel. Dat zie je in deze afbeelding met cijfers uit Google Mijn Bedrijf, die afkomstig zijn van een van de restaurants voor wie ik de Google vermelding heb geclaimd en geoptimaliseerd.

Je kunt reageren op Google recensies: tegenwoordig kunnen jouw gasten overal een beoordeling geven. Ook op Google. Als iemand met een Android telefoon met de Google Maps App in jouw zaak is geweest vraagt Google zelfs om een beoordeling te geven. Het is belangrijk dat je op beoordelingen reageert. Zeker als je eens een keer een minder goede beoordeling hebt gekregen. Dat kan alleen als je jouw Google bedrijfsvermelding hebt geclaimd.

Je krijgt een Google+ bedrijfspagina: door je bedrijfsvermelding te claimen krijg je automatisch een Google+ bedrijfspagina. Google+ lijkt een beetje op Facebook maar is minder populair. Toch is dit belangrijk, want doordat dit een onderdeel van Google is helpt dit bij het verbeteren van de Google zoekresultaten van jouw zaak.

Overtuigd? Download dan de handleiding. Het kost je niets maar levert je écht iets op.

Statistieken van Google Mijn Bedrijf

Psst: ik snap het als jij je liever met jouw gasten bezig houdt dan met computers. Daarom staat achterin de handleiding, speciaal voor jou, een wel heel aantrekkelijk aanbod. Snel downloaden en doorbladeren naar pagina 52… 😉

Deel dit artikel met je collega’s en vrienden. Je kent vast iemand die hier ook iets aan heeft.
En als je de handleiding gelezen hebt hoor ik graag wat je ervan vond. Laat het mij hieronder weten!

Pin It on Pinterest

Share This